Over mij

Keramische kunstwerken en tuinbeelden

Ik werk met verschillende soorten klei van fijne tot groffe chamotte. Meestal witte klei. De beelden die ik maak worden opgebouwd met rolletjes waardoor de werkstukken vrij stevig van structuur worden en meestal geschikt zijn om het hele jaar door in de tuin te laten staan, maar natuurlijk ook prachtig uitkomen in een ruime kamer. Al mijn werk is uiteraard te koop. U kunt altijd contact opnemen voor meer informatie.

De werkwijze

De werkstukken worden voorzien van een transparante glazuurlaag omdat ik graag het effect van het natuurlijke materiaal wil kunnen blijven zien. De onderwerpen staan meestal dicht bij de natuur en doen daardoor organisch aan. De vormgeving kun je omschrijven als semi-abstract. De werkstukken kunnen zowel energie,emotie als beweging uitbeelden. Door verandering van lichtval krijgt het beeld constant een andere voorstelling en uitstraling.

Werktijd

De gemiddelde tijd die ik nodig heb om een beeld te maken is 4 a 5 weken, dit is inclusief stoken en glazuren. Kijk bij Mijn werk om foto’s van een aantal werkstukken te bekijken.